“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Author: Főadmin Date: 2019. október 24., csütörtök 12:06

 

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

 

Az egyetem idén is folytatta az együttműködést a Baptista Szeretetszolgálattal: a tavaly megkezdett humanitárius segítségnyújtás elnevezésű intenzív ötnapos tanfolyam idén „összeolvadt” egy azzal párhuzamosan futó, az emberkereskedelem ellenes munkáról szóló tanfolyammal, amit kétnapos konferencia egészített ki.  A Baptista Szeretetszolgálat mindhárom meghívott munkatársa a szaktanfolyam levezetése mellett a konferencián is felszólalt, melyen bemutattak bizonyos tevékenységeket.

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke a segélyszervezet immár több évtizedes, érthető okokból mindig rendkívüli kihívást jelentő észak-koreai segélyprogramjáról tartott előadást, Gál Dávid ügyvezető igazgató a Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport felkészítéséről, bevetéseiről és készenlétben tartásának jelentőségéről szólt, Horváth Sándor programvezető pedig a 2015-től kiéleződött európai menekültválsággal kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait a hallgatókkal. Az akadémia zárásaként egy, úgynevezett krízis-szimulációs gyakorlatot rendeztek a közel hatezer hallgatót befogadó egyetemen: a résztvevőknek tábori, evakuációs körülmények között kellett végrehajtaniuk feladataikat. A tevékenység során az amerikai fiatalok számos „életszerű” akadállyal találkoztak, például nyelvi nehézségeket is le kellett küzdeniük, miközben meg kellett szervezniük a rászorulók orvosi ellátását és élelmezését.      

Az egyetem első humanitárius akadémiáján több helyi és nemzetközi szervezet képviselője, valamint egyes szakterületek szakavatott ismerője is tartott előadást, például az amerikai nagyváros ügyvédi kamarájának elnöke az emberkereskedelem elleni tevékenység kihívásairól és tapasztalatairól beszélt. A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat immár hosszú ideje gyümölcsöző kapcsolatokat ápol a Dallas Baptista Egyetemmel, amely együttműködésnek a legutóbbi program csupán egyik, de korántsem az utolsó állomása volt.     

 

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére