“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

Author: Főadmin Date: 2019. április 23., kedd 17:55

 

Érthetetlen, felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Srí Lankán, húsvét napjaiban elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a 2004. december 24-én történt valaha volt egyik legsúlyosabb természeti katasztrófa után nyújtott először segítséget a szigetország lakóinak, amikor a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A hosszú távú fejlesztéseknek és a magyar adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo városában a magyar árvaház, amely száz árván maradt gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült a fővárostól mintegy 100 kilométerre, délre fekvő Kahawa településen, ahol a szökőár miatt árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programnak köszönhetően évekig tudtuk támogatni és támogatjuk mintegy 1300 Srí Lanka-i rászoruló gyermek iskoláztatását, ellátását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.

A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére