“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Author: Főadmin Date: 2015. június 24., szerda 15:11

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat is fontos és tevékeny résztvevője volt annak a példaértékű összefogásnak, amelynek nyomán a hónap elején nyolc kamion indult útnak Budapestről segélyszállítmánnyal Ukrajna, illetve Kárpátalja felé civil és karitatív szervezetek, egyházak, önkormányzatok és a kormány mintegy 126 tonnányi, 100 millió forint értékű adományával. A járművek közül négy tartós élelmiszereket szállított és Kárpátaljára vitte a segítséget, míg a másik négy kamion raktere az élelmiszereken kívül gyógyászati segédeszközöket is tartalmazott.

A Baptista Szeretetszolgálat az akcióhoz mintegy 7 millió forint értékben kétezer élelmiszer egységcsomaggal járult hozzá. Ezer csomag Kárpátaljára, ezer pedig a Kárpátokon túlra került. A csomagokat Kárpátalján tizenhat településre juttatták el a segélyszervezet munkatársai, az ottani gyülekezetek adták tovább azokat a legjobban rászorultaknak. Fontos eredménye a segítségnek, hogy a kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó makijivkából elmenekülteknek is adhattak a segélyből. Ők a munkácsi ukrán baptistáknál találtak menedékre, akik harminc gyermek táborozását is megszervezték.

 

 

RELATED NEWS

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

A Baptista Szeretetszolgálat meghívására Magyarországra látogatott Nabil Costa

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálatot immár közel húsz éves kapcsolat fűzi a libanoni baptistákhoz, ezért is érkezett hazánkba január végén Nabil Costa, a Libanoni Szociális és Oktatási Társaság vezérigazgatója, a Libanoni Evangéliumi Iskolák főtitkára, a Baptista Világszövetség volt alelnöke.

Lap tetejére