X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Author: Főadmin Date: 2015. június 24., szerda 15:11

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat is fontos és tevékeny résztvevője volt annak a példaértékű összefogásnak, amelynek nyomán a hónap elején nyolc kamion indult útnak Budapestről segélyszállítmánnyal Ukrajna, illetve Kárpátalja felé civil és karitatív szervezetek, egyházak, önkormányzatok és a kormány mintegy 126 tonnányi, 100 millió forint értékű adományával. A járművek közül négy tartós élelmiszereket szállított és Kárpátaljára vitte a segítséget, míg a másik négy kamion raktere az élelmiszereken kívül gyógyászati segédeszközöket is tartalmazott.

A Baptista Szeretetszolgálat az akcióhoz mintegy 7 millió forint értékben kétezer élelmiszer egységcsomaggal járult hozzá. Ezer csomag Kárpátaljára, ezer pedig a Kárpátokon túlra került. A csomagokat Kárpátalján tizenhat településre juttatták el a segélyszervezet munkatársai, az ottani gyülekezetek adták tovább azokat a legjobban rászorultaknak. Fontos eredménye a segítségnek, hogy a kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó makijivkából elmenekülteknek is adhattak a segélyből. Ők a munkácsi ukrán baptistáknál találtak menedékre, akik harminc gyermek táborozását is megszervezték.

 

 

RELATED NEWS

Nemzetközi vitaverseny döntő volt Brüsszelben

Brüsszel - Hazai fiatalok is részt vettek azon nemzetközi vitaversenyen, melynek fináléját 2021. november 13-án Brüsszelben rendezték meg.

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Lap tetejére