“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segélyezés Szerbiában és Horvátországban, higiéniai konténer a határon

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 20., vasárnap 14:22

 

Az elmúlt hétvégén a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei a szerbiai partnerszervezet tagjaival együttműködve Szerbiában és Horvátországban több helyen - többek között Röszkén, Szabadkán, Zomborban és Pélmonostoron - sok ezer menekültnek juttatott el gyümölcsöt és élelmiszercsomagot, kisgyermekes családok számára pedig higiéniás egységcsomagot. A segélyszervezet legfontosabb célja továbbra is a gyermekek, nők és sérültek ellátása. Az élelmiszercsomagokban zsemlét, gyümölcsöt, müzliszeletet, dzsemet, halkonzervet, higiéniás törlőkendőt, tejet, vizet találhattak a  rászorultak. A kisgyermekes családok számára összeállított higiéniás csomagokban pelenka, törlőkendő, keksz és bébiétel volt.

 A Baptista Szeretetszolgálat az ország nyugati részén is tevékenykedik. A szentgotthárdi regisztrációs menekülttáborban a megyei katasztrófavédelmi parancsnokság kérésére szombaton elhelyezték a segélyszervezet mellékhelyiségeket és zuhanyzót tartalmazó konténerét.  

A munka folytatódik, vasárnap állították össze a főleg meleg ruhából, cipőből, takaróból, hálózsákokból álló teherautó-szállítmányt, valamint egy gyermekgondozó, fürdető-pelenkázó mobil állomást alakítottak ki az önkéntesek. A szállítmány és a mobil egység hétfőn érkezik a helyszínre, Tovarnik térségébe.

 Az adományok mellett a Baptista Szeretetszolgálat a Tisztelet a Hősöknek program célkitűzéseivel összhangban segíti a határon szolgáló magyar katonák és rendőrök munkáját.

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére