X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segélyezés Szerbiában és Horvátországban, higiéniai konténer a határon

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 20., vasárnap 14:22

 

Az elmúlt hétvégén a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei a szerbiai partnerszervezet tagjaival együttműködve Szerbiában és Horvátországban több helyen - többek között Röszkén, Szabadkán, Zomborban és Pélmonostoron - sok ezer menekültnek juttatott el gyümölcsöt és élelmiszercsomagot, kisgyermekes családok számára pedig higiéniás egységcsomagot. A segélyszervezet legfontosabb célja továbbra is a gyermekek, nők és sérültek ellátása. Az élelmiszercsomagokban zsemlét, gyümölcsöt, müzliszeletet, dzsemet, halkonzervet, higiéniás törlőkendőt, tejet, vizet találhattak a  rászorultak. A kisgyermekes családok számára összeállított higiéniás csomagokban pelenka, törlőkendő, keksz és bébiétel volt.

 A Baptista Szeretetszolgálat az ország nyugati részén is tevékenykedik. A szentgotthárdi regisztrációs menekülttáborban a megyei katasztrófavédelmi parancsnokság kérésére szombaton elhelyezték a segélyszervezet mellékhelyiségeket és zuhanyzót tartalmazó konténerét.  

A munka folytatódik, vasárnap állították össze a főleg meleg ruhából, cipőből, takaróból, hálózsákokból álló teherautó-szállítmányt, valamint egy gyermekgondozó, fürdető-pelenkázó mobil állomást alakítottak ki az önkéntesek. A szállítmány és a mobil egység hétfőn érkezik a helyszínre, Tovarnik térségébe.

 Az adományok mellett a Baptista Szeretetszolgálat a Tisztelet a Hősöknek program célkitűzéseivel összhangban segíti a határon szolgáló magyar katonák és rendőrök munkáját.

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére