“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Robotika: Európa-bajnoki ezüst!

Author: Főadmin Date: 2018. június 01., péntek 19:52

 

Véget ért az EURCJ 2018. elnevezésű robotika Európa-bajnokság az olaszországi Montesilvanóban.  A Baptista Szeretetszolgálat csapata ismét kiváló eredményeket ért el a nemzetközi megmérettetésen. A versenyen a segélyszervezet rescue robotjai katasztrófa-szimulációs helyzetekben autonóm módon mentettek áldozatokat.

A Baptista Szeretetszolgálat 2_Bit nevű, Parilla Anna és ifj. Abán Csaba összeállítású csapata az U 19-es korosztályban ezüstérmes lett a Rescue Line kategóriában. Robotjuk megkapta a „legjobb robot dizájn" különdíjat is. A Jakab Ágnes és Papcsák Nóra összeállítású NiceDroid csapat a 6. helyen végzett a Rescue Maze kategóriában. A lányok kapták kategóriájukban a „legjobb poszter", és a „legjobb leánycsapat” különdíjait. A versenyzőket Abán Csaba  készítette fel.   

A rescue robotok katasztrófa-szimulációs helyzetben, autonóm módon kizárólag saját szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 2012-ben csatlakozott a világméretű, magas elismertségű kutatóprojekthez, és ér el azóta is világszinten kiemelkedő eredményeket.


A versenyre való felkészüléshez az Új Európa Alapítvány (MOL Tehetségtámogató Program 2017 Művészet-tudomány Kategória) pályázati támogatása is hozzájárult, amelyből az Országos Baptista Robotika Csapat a felkészüléshez eszközöket vásárolt.

 

 


RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére