“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Osztás Szerbiában, helyzetfelmérés a horvát-szerb határon

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 18., péntek 13:03

 

A segélyszervezet az elmúlt napokban több szállítmányt is eljuttatott az ország déli határszakaszára. A Baptista Szeretetszolgálat a vajdasági Bácskossuthfalván, az ottani baptista gyülekezettel együttműködve látja el azokat a migránsokat - elsősorban gyermekeket, anyákat és sérülteket -, akik a Szabadka melletti egykori téglagyár területén tartózkodnak. A munkatársak élelmiszercsomagot, ruhaneműt, konzervet, higiéniai eszközöket, vizet, gyümölcsöt, zöldséget, édességet osztottak. Mivel a menekültek megváltoztatták útirányukat, a Baptista Szeretetszolgálat szakemberei felmérik a szerb-horvát határszakaszon a segélymunka lehetőségét, várhatóan ott is a korábbi módon segítenek majd.      

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére