“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Önkéntes lehetőségek külföldön: október 2-ig lehet jelentkezni

Author: Főadmin Date: 2016. szeptember 22., csütörtök 11:22

 

Az Európai Bizottság Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem (ECHO) finanszírozása által és az EU Aid Volunteers kezdeményezésére egyedi élményekben részesülhetnek azon jelentkezők, akik a humanitárius segítségnyújtásban vennének részt Latin-Amerika, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia különböző országaiban.  A GVC – Grupo di Volontariato Civile, az Alianza por la Solidaridad és a La Guilde 30 önkéntes jelentkezőt választ ki, akik Haitin, Ecuadorban, Nicaraguában, Tunéziában, Jordániában, Libanonban és Kambodzsában dolgozhatnak 11 helyi szervezetnél. A kiküldetések 6-tól 12 hónapig tartanak, a kezdeményezés két különböző csoportot kíván elérni: olyan fiatalokat, akik tapasztalatot szeretnének szerezni a humanitárius szektorban, valamint olyan idősebbeket, akik legalább ötéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek és a megszerzett tudásukkal szeretnének segíteni.

Az önkéntesek olyan tevékenységekbe kapcsolódhatnak be, melyek érintik a logisztikát, az adminisztrációt, a katasztrófa-kockázat kezelést, a nők jogérvényesülését, valamint a kommunikációt. A jelentkezők olyan humanitárius programokhoz csatlakozhatnak, amelyek támogatják és növelik a legkiszolgáltatottabb közösségek esélyeit.

Az önkéntesek havi megélhetési átalányt kapnak alapvető szükségleteik, valamint a helyi közlekedés fedezésére. A szállás, a vízum díja, a biztosítás és a repülőjegy szintén fedezve lesz.

Hogyan jelentkezz?

Az önkéntes lehetőségeket a következő linkre kattintva láthatod: https://webgate.ec.europa.eu/echo/eu-aid-volunteers_en/gvc-gruppo-di-volontariato-civile_en  

Itt lehet az online jelentkezést és az önértékelő kérdőívet kitölteni, valamint az Europass önéletrajzot és motivációs levelet csatolni.  A jelentkezések határideje: 2016. október 2. További információért a euav@gvc-italia.org e-mailcímre lehet írni.

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére