X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nyolc kamion indult útnak a kárpátaljaiakért, az ukrajnaiakért

Author: Főadmin Date: 2015. június 02., kedd 20:56

 

 

A civil és karitatív szervezetek, egyházak, önkormányzatok és a kormány mintegy 100 millió forint értékű adományát tartalmazó nyolc kamion Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak a jelenlétében indult útnak az M3-as Logisztikai Központ udvarából. Az eseményen mások mellett jelen volt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is. Soltész Miklós a kamerák előtt arról beszélt, hogy a nemrégiben nyilvánosságra hozott felhívásra a Karitatív Tanács öt tagja - a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Református Szeretetszolgálat - egy napon belül reagált, majd hozzájuk csatlakozott még a Johannita Segítőszolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

A 126 tonnányi szállítmány nyolc kamionja közül négy tartós élelmiszereket szállít és Kárpátaljára viszi a segítséget, míg a másik négy jármű raktere az élelmiszereken kívül gyógyászati segédeszközöket is tartalmaz. Az élelmiszereket Kárpátalján a Református Szeretetszolgálat adja át az ottani reformátusoknak, a szétosztásban a Baptista Szeretetszolgálat is feladatokat vállalt. A Kárpátokon túlra irányított adományokból az ukrán karitatív szervezet jóvoltából kórházak is kapnak. Soltész Miklós megköszönte a felajánlóknak a támogatást, s kiemelte, az ilyen és ehhez hasonló akciók mutatják meg igazán a magyar emberek, a magyar vállalkozások erejét. Hozzátette, jól működik mindazok összefogása, akik hisznek Istenben, és segítenek a határon túl keresztényt és nem keresztényt egyformán.

A Baptista Szeretetszolgálat az akcióhoz mintegy 7 millió forint értékben kétezer élelmiszer egységcsomaggal járult hozzá. Ezer csomag Kárpátaljára, ezer pedig a Kárpátokon túlra indult, mondta el Herencsárné Klug Györgyi, a segélyszervezet adományozási igazgatója, aki példaértékűnek értékelte a karitatív szervezetek, a különböző felekezetű, vallású emberek összefogásának hatékonyságát a kárpátaljai, illetve ukrajnai misszió ügyében. S bár mindenki azt szeretné, hogy a helyzet úgy alakuljon keleti szomszédunknál, hogy ne legyen szükség az akció folytatására, vélhetően ősszel újabb szállítmányt kell majd útnak indítani. A segélyszervezetek legalábbis erre az eshetőségre készülnek, a Baptista Szeretetszolgálat is folytatja az adományok gyűjtését a kárpátaljai, ukrajnai rászorultaknak.   

 

 

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére