“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nemzetközi tréning a keleti partnerekért

Author: Főadmin Date: 2015. december 01., kedd 11:42

 

A Visegrad Fund elnevezésű alap támogatja azt a nemzetközi projektet, amelynek keleti partnerség programja grúziai és örményországi NGO-k, azaz nem kormányzati, civil szervezetek munkatársait készíti fel tevékenységük folytatására. A Baptista Szeretetszolgálat, mint fő pályázó cseh és szlovák partnereivel, a szakemberek együttműködésével részben például arra készíti fel a grúz és örmény civileket, miként tudják programjaik finanszírozását hosszú távon is biztosítani, megvalósítani, s ennek során rámutatnak arra, mire van szükségük ahhoz, hogy működésük megfelelő legyen. Nemrégiben a grúz fővárosban, Tbilisziben rendeztek egy négynapos tréninget, amelynek során a résztvevők gyakorlati feladatokat is kaptak az előadóktól, közöttük Gál Dávidtól, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatójától és Baczkó Zsuzsanna programvezetőtől: a tréning alapja egy nyáron elkészült tananyag volt.Tbilisziben a grúz hallgatókat oktatták a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, a program a tervek szerint januárban az örmény fővárosban, Jerevánban az örmény hallgatók képzésével folytatódik majd.       

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére