“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Author: Főadmin Date: 2015. november 10., kedd 12:33

 

 

A horvátországi lap összeállításának fényképén a 22 éves egyetemi hallgató, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese, Kiss Eszter egy 3,5 éves szíriai kislánnyal a karjában látható. Vele együtt megszólalt az írásban és elmondta véleményét egy 21 éves dárdai egyetemista, a Horváth Vöröskereszt önkéntese, egy 30 éves olajipari mérnök, szintén a Horvát Vöröskereszt önkéntese, egy 50 éves orvos önkéntes és egy 37 éves természetgyógyász önkéntes segélymunkás. Eszter felidézte az újságírónak azokat a budapesti napokat, amikor a Nyugati Tranzit Zónában dolgozott abban az időben, amikor a menekültek még tömegesen érkeztek a magyar fővárosba. Amikor Opatovacba jött, barátai, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már a helyszínen tartózkodtak: Esztert meglepte a szervezettség és az odaadás. Arról is beszélt, mennyire jó volt látnia, amint a horvát rendőrök együtt fociztak a menekültek gyerekeivel, s boldog volt, hogy mindennek szemtanúja, a segítségnyújtásnak résztvevője lehetett.

Az opatovaci menekülttábort azóta bezárták a horvát hatóságok, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a hozzájuk csatlakozó amerikai keresztény önkéntesek ma már a horvát-bosnyák határon, Slavonski Brodban dolgoznak, ahová rendszeresen megérkezik a magyar segélyszervezet élelmiszerből, ruhaneműből és higiéniai eszközökből álló szállítmánya. Slavonski Brodba számos magyar segélymunkást regisztráltak, a jelenlét várhatóan a téli hónapokban is folyamatos lesz. 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére