X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Author: Főadmin Date: 2015. november 10., kedd 12:33

 

 

A horvátországi lap összeállításának fényképén a 22 éves egyetemi hallgató, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese, Kiss Eszter egy 3,5 éves szíriai kislánnyal a karjában látható. Vele együtt megszólalt az írásban és elmondta véleményét egy 21 éves dárdai egyetemista, a Horváth Vöröskereszt önkéntese, egy 30 éves olajipari mérnök, szintén a Horvát Vöröskereszt önkéntese, egy 50 éves orvos önkéntes és egy 37 éves természetgyógyász önkéntes segélymunkás. Eszter felidézte az újságírónak azokat a budapesti napokat, amikor a Nyugati Tranzit Zónában dolgozott abban az időben, amikor a menekültek még tömegesen érkeztek a magyar fővárosba. Amikor Opatovacba jött, barátai, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már a helyszínen tartózkodtak: Esztert meglepte a szervezettség és az odaadás. Arról is beszélt, mennyire jó volt látnia, amint a horvát rendőrök együtt fociztak a menekültek gyerekeivel, s boldog volt, hogy mindennek szemtanúja, a segítségnyújtásnak résztvevője lehetett.

Az opatovaci menekülttábort azóta bezárták a horvát hatóságok, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a hozzájuk csatlakozó amerikai keresztény önkéntesek ma már a horvát-bosnyák határon, Slavonski Brodban dolgoznak, ahová rendszeresen megérkezik a magyar segélyszervezet élelmiszerből, ruhaneműből és higiéniai eszközökből álló szállítmánya. Slavonski Brodba számos magyar segélymunkást regisztráltak, a jelenlét várhatóan a téli hónapokban is folyamatos lesz. 

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére