“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Munkában a magyar mentőcsapat Nepálban

Author: Főadmin Date: 2015. április 29., szerda 08:44

Munkában a magyar mentőcsapat Nepálban

A tegnap reggeli ENSZ-OCHA feladatmeghatározó munkamegbeszélést követően a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 munkatársai csatlakoztak a nepáli baptista csapathoz, akikkel egy 150 főből álló csoportot láttak el. Utánpótlást vásároltak a csoport alapvető szükségleteinek betöltéséhez. Gyógyszerekkel, takarókkal és ponyvával látták el a szükségben lévőket, hisz az utórengések és a megrongálódott épületek miatt a lakosság zöme az utcán felállított ideiglenes „sátorokban“ tölti a nappalt és az éjszakát is. A segélycsapatok munkáját és a túlélők életkörülményeit időszakosan özönvízszerű esőzések is nehezítik.

Közben az egészségügyi csoport is munkába állt Kathmanduban: 24 gyermeket és 17 felnőttet láttak el. Az általános orvosi vizsgálat keretében könnyebb sérülteknek, valamint lázas és meghűléses megbetegedéseket kezeltek. Az egészségügyi ellátás mellett a túlélőket lelki és mentális segítségnyújtásban is részesítették.

A Baptista Szeretetszolgálat meghirdette „Fogadj örökbe“ elnevezésű támogatási programját a nepáli gyermekek megsegítésére. Mint a nemzetközi szervezetek közléseiből is ismeretes, a szombati földrengés következtében Nepálban közel 1.000.000 gyermek szenved szükséget. A „Fogadj örökbe“ program keretében keresünk olyan támogatókat, akik vállalják, hogy havi 3.000 forinttal támogatnak egy nepáli szükségben lévő kisgyermeket.

Online jelentkezés: http://fogadjorokbe.baptistasegely.hu/orokbefogadas-2/ 

http://fogadjorokbe.baptistasegely.hu

 

Telefonos információ: +36 1 466 59 78

 

A Baptista Szeretetszolgálat nepáli munkája támogatható „Nepál“ megjelöléssel a következő számlaszámokon támogatható:

KDB BANK:13555555 - 55555555 - 55555555

UNICREDIT:10918001 - 00000061 - 69770006

OTP BANK:11736082 - 20054403 - 00000000

 

Online adományozás a „Katasztrófák károsultjai“ menüponton keresztül:

http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére