“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Magyarok az Ebola ellen

Author: Főadmin Date: 2014. október 14., kedd 11:08

 

Az Ebola miatt az egyébként is nagy szegénységben élő emberek még súlyosabb helyzetbe kerültek. Élelmiszerrel, fertőtlenítő szerekkel, szappannal, lázcsillapítóval segítik őket, leginkább azonban a tájékoztatásuk szükséges, mert sokszor már csak akkor veszik komolyan a betegséget, amikor már késő – mondta el Füredi Kamilla. Ennek oka, hogy az Ebolát kezdeti stádiumban sok más betegséggel is össze lehet téveszteni, mert ugyanazokkal a tünetekkel kezdődik, mint a nátha, a megfázás, a malária.A Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a helyzetet érzékeltetve példaként említette, hogy egy körzet akkor esett kétségbe, amikor egy gyülekezetvezető, a felesége, annak édesanyja és a fiuk egy héten belül meghalt. Meg kell tanítani az ittenieket, hogyan tudják megelőzni a járványt – mondta Füredi Kamilla az Ma Reggelben.

 

 

(Forrás: hirado.hu)

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére