“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Készenlétben a baptista mentőcsapat

Author: Főadmin Date: 2016. október 07., péntek 13:52

 

A Matthew hurrikán október 7-én, péntekig a legnagyobb pusztítást Haitin végezte, ahol a vihar egész térségeket szakított el egymástól vagy zárt körbe vízzel. A halálos áldozatok száma eddig meghaladta a háromszázat. A Baptista Szeretetszolgálat a 2010-es pusztító földrengés óta jelen van az országban, mentőcsapatának tevékenysége után helyi és nemzetközi partnerségben épített egy gyermekközpontot, ahol van óvoda, iskola, árvaház és szakképzés, valamint létrehoztak egy helyi egységet is, amely mozgássérült gyerekekkel foglalkozik. A segélyszervezet legutóbbi információi szerint a gressieri magyar gyermekközpontban mindenki biztonságban van, az épületet nagyobb kár nem érte. Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: a helyzetet súlyosbítja, hogy az ország még ki sem heverte egészen a korábbi nagy földrengés okozta károkat, ezért a hurrikán pusztítása után ismét élelmiszerhiány van, sokan váltak hajléktalanná, így nagy szükség van a segélyekre, a segítségre. A Baptista Szeretetszolgálat készenlétbe helyezte Rescue24 elnevezésű nemzetközi mentőcsapatát és egészségügyi csoportját.  

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indít a világ egyik legszegényebb országában, Haitin pusztító hurrikán áldozatainak megsegítéséért az alábbi számlaszámon:   

KDB BANK:13555555 - 55555555 - 55555555. (A közlemény rovatba írják rá: "hurrikán".)

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére