“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában: 10 év, 20 ezer doboz

Author: Főadmin Date: 2015. december 19., szombat 16:50

 

Idén immár tizedik alkalommal szervezték meg Erdély legnagyobb magyar karácsonyi rendezvényét: a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból és nappali intézményekből – kapott karácsonyi ajándékot. A gyerekek az évek folyamán minden alkalommal a Baptista Szeretetszolgálat által a helyszínre juttatott, korábban magyarországi adományozóktól országszerte gyűjtött, szeretettel és ajándékokkal teli cipősdobozoknak örülhettek. Így történt ez idén is: napokkal ezelőtt sok száz cipősdoboz ajándék indult útnak, hogy december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Parajdi Sóbányában, nagyszerű és fenséges helyszínen, százötven méter mélyen a föld felszíne alatt okozzon örömet a kicsiknek.

A gyerekeket Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos köszöntötte. Az eseményen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elismerő oklevéllel köszönte meg Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének, hogy a segélyszervezet tíz éve gyűjt és küld cipősdoboz ajándékokat Erdélybe. Miután a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segédkeztek a dobozok szétosztásában, a segélyszervezetet a helyszínen képviselő Hegedüs Ádám programvezető elmondta: a tíz esztendő alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot sikerült eljuttatni Erdélybe.   

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére