“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Author: Főadmin Date: 2024. augusztus 02., péntek 12:37

 

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség úgynevezett nemzetközi humanitárius akció és fejlesztési tanfolyama egy olyan háromnapos intenzív felkészítés, amelynek során a tucatnál is több afrikai ország közel nyolcvan hallgatója elsősorban a válságok kezeléséről, a természeti katasztrófák és háborúk világáról, a túlélők azonnali és hosszú távú támogatásáról kapott felkészítést a magyar és amerikai szakemberektől. A résztvevők egyebek mellett megvizsgálták az egyházak emberbaráti tevékenységének fejlődését, válaszokat kaphattak arra, miként reagáljanak a számtalan válságra, amelyeket a természeti és ember okozta katasztrófák jelentős növekedése okoz Afrikában. Előadásokon, csoportmunkákon, vitákon való részvétellel, esettanulmányok elkészítésével a hallgatók – elsősorban az afrikai kontinens karitatív segélyezését érintő összefüggésekben – ismerhették meg a humanitárius segítségnyújtás és fejlesztés különböző aspektusait, beleértve a katasztrófareagálást, a projektmenedzsmentet és a végrehajtást, a nemzetközi elszámoltathatósági szabványokat, a fenntartható fejlődési célokat, a környezeti és mezőgazdasági folyamatokat.
A képzés résztvevői egyetemi kreditet és bizonyítványt szereztek.
 
 

RELATED NEWS

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére