“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Holland-magyar adomány érkezett Kárpátaljára

Author: Főadmin Date: 2016. április 19., kedd 17:17

 

A kisdobronyi baptista gyülekezet képviselői használt ruhákból és cipőkből összeállított segélyt vehettek át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaitól a kárpátaljai településen. A holland gyülekezetek által összegyűjtött ruhák és lábbelik a közeli jövőben mintegy kétszáz kárpátaljai családot segítenek majd mindennapi ruházkodási gondjaik megoldásában: az osztást a helyi gyülekezet végzi el az ottani rászorultak érdekében. Az akció része annak a munkának, amit a Baptista Szeretetszolgálat partnereivel immár hosszú ideje – kiemelten az ukrajnai háború és gazdasági válság elmélyülése óta – végez a szinte kilátástalan helyzetbe került magyarok, romák, ukránok és más nemzetiségűek érdekében.

          

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére