“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Helyzetfelmérés Görögországban, az idomeni menekülttáborban

Author: Főadmin Date: 2016. március 29., kedd 22:00

 

A látogatás során a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai megbeszéléseket folytattak a helyszínen szolgáló rendőri vezetőkkel és a segélyszervezetek képviselőivel a kialakult helyzetről és a segítségnyújtás lehetséges formájáról. Az a döntés született, hogy a szeretetszolgálat a gyermekek – a legjobban rászoruló és legjobban veszélyeztetett csoport – ellátásában vesz részt a közeli jövőben.

Az általános helyzettel kapcsolatban Horváth Sándor elmondta: a táborban a viszonylagos nyugalom mellett érezhető a feszültség. A tábor viszonyait leginkább a röszkei zöldhatárnál tapasztalt körülményekhez lehetne hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy Idomeniben nagy, fűthető sátrakat állítottak fel, ahol van szállás, orvosi rendelő, gyermekfoglalkoztató, élelmiszerellátó egység. A központi rész – a vasútállomás – környékén a tábort megközelítve és attól jóval távolabb is különálló kisebb-nagyobb sátortáborok létesültek. A táborlakók összetételét tekintve elmondható, hogy elég sok a kisgyermekes család és sokszor látni egyedül, vagy csapatokba verődött kisgyermekeket kószálni.  Ezeken a területeken az ellátás hullámzó, nem mindig megoldott. Idomeniből Thesszaloniki felé haladva is akadnak még kisebb táborok. Kollégáink szemtanúi voltak egy, a belgiumi terrortámadást elítélő demonstrációnak, amit a helyi és a külföldi média is rögzített. Egyébként hasonlóan a tavaly Röszkén tapasztaltakhoz, a táborban nagyon erős a médiajelenlét.

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére