X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Helyzetfelmérés Görögországban, az idomeni menekülttáborban

Author: Főadmin Date: 2016. március 29., kedd 22:00

 

A látogatás során a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai megbeszéléseket folytattak a helyszínen szolgáló rendőri vezetőkkel és a segélyszervezetek képviselőivel a kialakult helyzetről és a segítségnyújtás lehetséges formájáról. Az a döntés született, hogy a szeretetszolgálat a gyermekek – a legjobban rászoruló és legjobban veszélyeztetett csoport – ellátásában vesz részt a közeli jövőben.

Az általános helyzettel kapcsolatban Horváth Sándor elmondta: a táborban a viszonylagos nyugalom mellett érezhető a feszültség. A tábor viszonyait leginkább a röszkei zöldhatárnál tapasztalt körülményekhez lehetne hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy Idomeniben nagy, fűthető sátrakat állítottak fel, ahol van szállás, orvosi rendelő, gyermekfoglalkoztató, élelmiszerellátó egység. A központi rész – a vasútállomás – környékén a tábort megközelítve és attól jóval távolabb is különálló kisebb-nagyobb sátortáborok létesültek. A táborlakók összetételét tekintve elmondható, hogy elég sok a kisgyermekes család és sokszor látni egyedül, vagy csapatokba verődött kisgyermekeket kószálni.  Ezeken a területeken az ellátás hullámzó, nem mindig megoldott. Idomeniből Thesszaloniki felé haladva is akadnak még kisebb táborok. Kollégáink szemtanúi voltak egy, a belgiumi terrortámadást elítélő demonstrációnak, amit a helyi és a külföldi média is rögzített. Egyébként hasonlóan a tavaly Röszkén tapasztaltakhoz, a táborban nagyon erős a médiajelenlét.

 

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére