“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Határtalanul Erdélyben

Author: Főadmin Date: 2016. június 27., hétfő 12:29

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 millió 27 ezer forinttal támogatta az iskola programját, az összeget szállásdíjra és útiköltségre fordították. Május 26 és 29-e között negyvenhárom tanuló és öt kísérő tanár indult útnak. Bejárták Erdély legszebb tájait (Nagyváradot, Kolozsvárt, Csucsát, Körösfőt, Tordát, Torockót, Farkaslakát, Szovátát, Korondot, Szejkefürdőt). A történelmi helyszíneken járva megelevenedett a közös történelmi és irodalmi múlt. Az összetartozás érzését csak fokozta a Kis Szent Teréz Gyermekotthonban tett látogatás, ahol a seregélyesiek találkozhattak a Böjte Csaba által felkarolt gyerekekkel. Lenyűgözte a csoportot a székely emberek őszinte közvetlensége, feléjük áradó szeretete, ízes beszéde. Megtapasztalhatták, valóban féltve őrzik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.

 

 

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére