X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Határtalanul Erdélyben

Author: Főadmin Date: 2016. június 27., hétfő 12:29

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 millió 27 ezer forinttal támogatta az iskola programját, az összeget szállásdíjra és útiköltségre fordították. Május 26 és 29-e között negyvenhárom tanuló és öt kísérő tanár indult útnak. Bejárták Erdély legszebb tájait (Nagyváradot, Kolozsvárt, Csucsát, Körösfőt, Tordát, Torockót, Farkaslakát, Szovátát, Korondot, Szejkefürdőt). A történelmi helyszíneken járva megelevenedett a közös történelmi és irodalmi múlt. Az összetartozás érzését csak fokozta a Kis Szent Teréz Gyermekotthonban tett látogatás, ahol a seregélyesiek találkozhattak a Böjte Csaba által felkarolt gyerekekkel. Lenyűgözte a csoportot a székely emberek őszinte közvetlensége, feléjük áradó szeretete, ízes beszéde. Megtapasztalhatták, valóban féltve őrzik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.

 

 

 

RELATED NEWS

Nemzetközi vitaverseny döntő volt Brüsszelben

Brüsszel - Hazai fiatalok is részt vettek azon nemzetközi vitaversenyen, melynek fináléját 2021. november 13-án Brüsszelben rendezték meg.

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Lap tetejére