“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Határtalanul Erdélyben

Author: Főadmin Date: 2016. június 27., hétfő 12:29

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 millió 27 ezer forinttal támogatta az iskola programját, az összeget szállásdíjra és útiköltségre fordították. Május 26 és 29-e között negyvenhárom tanuló és öt kísérő tanár indult útnak. Bejárták Erdély legszebb tájait (Nagyváradot, Kolozsvárt, Csucsát, Körösfőt, Tordát, Torockót, Farkaslakát, Szovátát, Korondot, Szejkefürdőt). A történelmi helyszíneken járva megelevenedett a közös történelmi és irodalmi múlt. Az összetartozás érzését csak fokozta a Kis Szent Teréz Gyermekotthonban tett látogatás, ahol a seregélyesiek találkozhattak a Böjte Csaba által felkarolt gyerekekkel. Lenyűgözte a csoportot a székely emberek őszinte közvetlensége, feléjük áradó szeretete, ízes beszéde. Megtapasztalhatták, valóban féltve őrzik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.

 

 

 

RELATED NEWS

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Lap tetejére