“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Használják a magyaroktól tanultakat

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 01., kedd 21:28

 

Tavaly novemberben és idén tavasszal kétszer egy hetes tréninget tartottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a burmai (mianmári) civil szervezeteknek Rangúnban. A „Megvédeni a lakosságot és megfelelően válaszolni az emberi és természeti katasztrófák kihívásaira” című képzésen tizennyolc helyi nemzetiség (karen, kachin, chin, naga, lahu, lashi, rohingya és más) tagjai vettek részt, összesen harmincöten. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával végzett tanfolyam ismereteit hamar gyakorlatba kellett ültetni: a július végi, augusztus eleji burmai áradások idején a kurzus részvevői közül tizenöten kapcsolódtak be a mentési munkálatokba, hatékonyan alkalmazva a tanultakat. 

A legújabb természeti katasztrófa során  az ország 14 térségéből csak egyet nem érintenek súlyosan az áradások. Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes szóvivője, Pierre Peron szerint komplett városok és falvak vágódtak el a külvilágtól és váltak megközelíthetetlenné. A vészhelyzet ráadásul most is tart – a meteorológiai előrejelzések szerint egészen a monszun-időszak végéig, szeptember második feléig számítani kell a nagy mennyiségű csapadékra. 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére