“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Harmincnégy autóbusz egyetlen éjszaka

Author: Főadmin Date: 2015. október 15., csütörtök 12:14

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat horvát akkreditációval rendelkező munkatársai beszámoltak róla:  legutóbb este 10 órától reggel 6 óráig tevékenykedtek a sárral borított opatovaci táborban, hideg és meleg italt, élelmiszert és meleg ruhát, takarót osztottak. A segélyszervezet által kiosztott élelmiszercsomagok száma ezres nagyságrendű. Egyetlen éjszaka 34 autóbusz érkezett, járművenként mintegy félszáz migránssal. A tábort (ahol több más mellett fűtött sátrak, egészségügyi konténerek, raktárak vannak) a Horvát Vöröskereszt és az ottani Belügyminisztérium irányítja. A magyar segélymunkásokhoz Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből négy amerikai önkéntes is csatlakozott.    

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére