“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Folytatódik az orvosi ellátás, szállítmány a szerb-magyar határszakaszra

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 07., hétfő 14:34

 

A Nyugati Pályaudvarnál kialakított konténerben folyamatosan látták el a segélyszervezet orvosai és ápolói a hozzájuk forduló migránsokat: a Baptista Szeretetszolgálat elsősorban továbbra is a gyerekekre és az anyákra fordítja figyelmét. Mindkét pályaudvarnál - azaz a Keletinél is - osztott a szervezet zsemlét, ásványvizet, higiéniai eszközöket, fertőtlenítő szereket, esőkabátot, pelenkát, gyermektápszert. A vajdasági Horgoson és Szabadkán, a szerb-magyar határon várakozó menekülteknek összesen háromszáz egységcsomagot jutattak el, meglátogatták a magyarkanizsai menekülttábort, ahol a hatóságok munkáját a helyi Vöröskereszt és a ENSZ is támogatja. A Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét helyi partnerek, elsősorban Nyúl Zoltán baptista lelkész és Varga Tibor, a Kelet-Európa Misszió karitatív szervezet képviselője segíti.  A Nyugati Pályaudvarnál - a Baptista Szeretetszolgálat menekültellátó tevékenyégének fő helyszínén – egyébként a migránsok létszáma időről-időre csökken, mert a menekültek többsége átmegy a Keleti Pályaudvarra, hogy a nyugat felé induló vonatokra jussanak.      

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére