“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Author: Főadmin Date: 2023. február 06., hétfő 10:00

 

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának tagjai a törökországi földrengést követően kedden egy 22 éves nőt, valamint egy 22 éves és egy 38 éves férfit mentettek ki a romok közül a szír határ közelében fekvő Antakya-ban. Szerdán egy középkorú férfit önállóan mentettek meg, gyermekeit, egy 13 éves lányt és egy 8 éves kisfiút, valamint egy középkorú nőt pedig egy török mentőcsapattal együtt hoztak a felszínre. Csütörtökön, a hajnali órákban egy idős nagymamát ismét a török mentőkkel közösen emeltek ki a hétfő hajnali iszonyú földrengés romjai alól. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport 19 fővel és 8 mentőkutyával erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy minél több túlélőt találjon: most már minden óra számít, megkezdődött a végső versenyfutás az idővel, hiszen az éjszakák fagyosak. Eddig összesen tíz élő személyt jeleztek a magyar csapat keresőkutyái, vagy találtak meg a hétfőn este útnak indult speciális mentők és egészségügyi, humanitárius ellátást végző szakemberek. Sajnos csütörtökön estig újabb túlélőt nem találtak sem a kutyák, sem pedig a mentők.   

 

 

Ha támogatná a mentőcsapat munkáját, ezen a számlaszámon várjuk a felajánlásokat:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555

Közlemény: Törökországi földrengés 


Online adományozási lehetőség ITT!

Köszönjük!

RELATED NEWS

Akkumulátorok, más elektronikai eszközök Munkácsra és környékére

Pákozd, Munkács - Akkumulátorokat, invertereket, töltőket és feszültségszabályozókat szállított a határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat, a rakomány beszerzését a Hungary Helps Programmal való együttműködésben végeztük el.

Keresztény közösségeket segít a Baptista Szeretetszolgálat

Magyar fejlesztésű mezőgazdasági innovációval segíti a Baptista Szeretetszolgálat az üldözött, vagy humanitárius segítségre szoruló keresztény közösségeket Libanonban, Szíriában és Kenyában.

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Lap tetejére