“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Feszült helyzet a horvátországi táborban

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 23., szerda 13:22

 

A táborban közel négyezer menekült várakozik, de jelenleg is folyamatosan érkeznek a még úton lévők. Sokan közülük családdal, kisgyermekkel jönnek. A lassú regisztrációs folyamat miatt az emberek feszültek, idegesek. A helyszínen jelentős mértékű a katonai és a rendőri jelenlét, készültség van. Az elmúlt napokban is több alkalommal történt lázadás, összecsapás a migránsok és a hatóság munkatársai között.  A helyi Horvát Baptista Szeretetszolgálat segítőitől kapott információ szerint a közeli szerb határ túloldalán mintegy 18 ezer migráns várja, hogy átjusson Horvátországba. A Baptista Szeretetszolgálat a horvátországi baptista gyülekezetekkel együttműködésben kívánja folytatni a menekültek, elsősorban a gyermekek, nők és sérültek ellátását. 

 

 

RELATED NEWS

Akkumulátorok, más elektronikai eszközök Munkácsra és környékére

Pákozd, Munkács - Akkumulátorokat, invertereket, töltőket és feszültségszabályozókat szállított a határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat, a rakomány beszerzését a Hungary Helps Programmal való együttműködésben végeztük el.

Keresztény közösségeket segít a Baptista Szeretetszolgálat

Magyar fejlesztésű mezőgazdasági innovációval segíti a Baptista Szeretetszolgálat az üldözött, vagy humanitárius segítségre szoruló keresztény közösségeket Libanonban, Szíriában és Kenyában.

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Kedden, magyar idő szerint 19 órakor egy 22 éves fiút, majd később egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Ők voltak az elsők...

Lap tetejére