X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Feszült helyzet a horvátországi táborban

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 23., szerda 13:22

 

A táborban közel négyezer menekült várakozik, de jelenleg is folyamatosan érkeznek a még úton lévők. Sokan közülük családdal, kisgyermekkel jönnek. A lassú regisztrációs folyamat miatt az emberek feszültek, idegesek. A helyszínen jelentős mértékű a katonai és a rendőri jelenlét, készültség van. Az elmúlt napokban is több alkalommal történt lázadás, összecsapás a migránsok és a hatóság munkatársai között.  A helyi Horvát Baptista Szeretetszolgálat segítőitől kapott információ szerint a közeli szerb határ túloldalán mintegy 18 ezer migráns várja, hogy átjusson Horvátországba. A Baptista Szeretetszolgálat a horvátországi baptista gyülekezetekkel együttműködésben kívánja folytatni a menekültek, elsősorban a gyermekek, nők és sérültek ellátását. 

 

 

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére