“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Eljutott Horvátországba az amerikai baptisták adománya

Author: Főadmin Date: 2015. október 01., csütörtök 22:33

 

Az adományok egy részét – amely az amerikai baptisták, valamint a Baylor Scott & White Health elnevezésű szervezet Texasból repülőn minap hazánkba érkezett szállítmányának első részlete –közvetlenül a táborba szállították a segélyszervezet munkatársai, ahol a helyi Vöröskeresztnek és más egészségügyi feladatokat ellátó szervezetnek adták át. Az adomány másik részét David Dobutovic baptista lekésznek, az andrijasevci gyülekezet lelkipásztora vette át, aki a gyülekezet önkénteseivel  közvetlenül koordinálja a segítségnyújtást és a segélyt az igényeknek megfelelően osztja ki a rászorulóknak. A közel öttonnányi szállítmány takarókból, meleg ruházatból és cipőből, esőköpenyből, ivóvízből, bébiételből, pelenkából, higiéniás törlőkendőből  és babatápszerből, almaléből, gyógyászati eszközökből, valamint többféle kéz- és bőrfertőtlenítő anyagból állt. 

A horvátországi baptista gyülekezet önkéntesei hivatalos akkreditációval rendelkeznek, így a táborban hivatalosan végzik a segélyezési feladatokat. A horvátországi baptistákon keresztül a magyar Baptista Szeretetszolgálat  munkatársai is megszerezték a szükséges akkreditációt, így ők is végezhetnek önkéntes munkát a tábor területén, ezért a közeljövőben a rövid távú és időszakos adományozási és segélyezési feladatok mellett hosszabb idejű jelenlétet terveznek. 

 

RELATED NEWS

Akkumulátorok, más elektronikai eszközök Munkácsra és környékére

Pákozd, Munkács - Akkumulátorokat, invertereket, töltőket és feszültségszabályozókat szállított a határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat, a rakomány beszerzését a Hungary Helps Programmal való együttműködésben végeztük el.

Keresztény közösségeket segít a Baptista Szeretetszolgálat

Magyar fejlesztésű mezőgazdasági innovációval segíti a Baptista Szeretetszolgálat az üldözött, vagy humanitárius segítségre szoruló keresztény közösségeket Libanonban, Szíriában és Kenyában.

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Kedden, magyar idő szerint 19 órakor egy 22 éves fiút, majd később egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Ők voltak az elsők...

Lap tetejére