“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Eljutott Horvátországba az amerikai baptisták adománya

Author: Főadmin Date: 2015. október 01., csütörtök 22:33

 

Az adományok egy részét – amely az amerikai baptisták, valamint a Baylor Scott & White Health elnevezésű szervezet Texasból repülőn minap hazánkba érkezett szállítmányának első részlete –közvetlenül a táborba szállították a segélyszervezet munkatársai, ahol a helyi Vöröskeresztnek és más egészségügyi feladatokat ellátó szervezetnek adták át. Az adomány másik részét David Dobutovic baptista lekésznek, az andrijasevci gyülekezet lelkipásztora vette át, aki a gyülekezet önkénteseivel  közvetlenül koordinálja a segítségnyújtást és a segélyt az igényeknek megfelelően osztja ki a rászorulóknak. A közel öttonnányi szállítmány takarókból, meleg ruházatból és cipőből, esőköpenyből, ivóvízből, bébiételből, pelenkából, higiéniás törlőkendőből  és babatápszerből, almaléből, gyógyászati eszközökből, valamint többféle kéz- és bőrfertőtlenítő anyagból állt. 

A horvátországi baptista gyülekezet önkéntesei hivatalos akkreditációval rendelkeznek, így a táborban hivatalosan végzik a segélyezési feladatokat. A horvátországi baptistákon keresztül a magyar Baptista Szeretetszolgálat  munkatársai is megszerezték a szükséges akkreditációt, így ők is végezhetnek önkéntes munkát a tábor területén, ezért a közeljövőben a rövid távú és időszakos adományozási és segélyezési feladatok mellett hosszabb idejű jelenlétet terveznek. 

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére