“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Elismerés és köszönet érkezett a Horvát Vöröskereszttől

Author: Főadmin Date: 2016. március 31., csütörtök 18:38

 

A Baptista Szeretetszolgálat Horvátországban kezdetben a tovarniki határátkelőhely környékén dolgozott, majd az opatovaci regisztrációs tábor megnyitását követően regisztrált segélyszervezetként volt jelen a helyszínen. A szervezet a táborban a segélyezési feladatokat több helyszínen és formában hajtotta végre, így többek között a regisztrációra váró és a folyamatban résztvevő, valamint a táborban ideiglenesen lakó menekültek elhelyezési körleteiben tevékenykedett.  A magyar és külföldi önkéntesek főként éjszakai műszakokban dolgoztak, ez a munka többnyire az élelmiszer és más jellegű adományok, higiéniai csomagok, frissítő italok, gyümölcsök, takarók, hálózsákok, használt ruhák, babatápszerek kiosztásából állt. Akadtak azonban „rendkívüli" feladatok is, például amikor a kisgyermekek  ellátásával, vagy az elveszett gyerekekkel kellet foglalkozni, máskor az egymástól elszakadt családtagokat kellett megkeresni.  Amikor az opatovaci tábor befogadó képessége a tél közeledtével már kevésnek bizonyult, a horvát hatóságok egy új, téliesített tábort építettek Slavonski Brod-ban, ahol a baptista önkéntesek folytatták a segélyezési feladatokat egészen az év első feléig: a boszniai határnál is elsősorban éjszakai munkát vállaltak, együttműködve a Horvát Vöröskereszttel és több más horvát és külföldi szervezettel.  

 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére