“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Élet a szupertájfun után

Author: Főadmin Date: 2013. december 03., kedd 16:05

 Amerikai partnereinkkel együtt óránként 400-500 l tiszta ivóvízet állítottunk elő a Bethany kórház betegei, orvosai,ápolói  illetve az itt elhelyezett hajlék nélküliek számára. A víztisztító berendezés folyamatosan dolgozik, a gép működéséért felelős személyzet a nap 24 órájában 4 órás váltásban.  Az így előállítottt tiszta víz elegendő mennyiséget jelent a kórháznak és a környéknek. A munkatársak másik csoportja az egészségügyi ellátásban segédkezik. Sérülteket látnak el, sebeket kötöznek, gyógyszereket adnak a betegeknek. A gyógyszerek hiánypótlóak, így a kórház dolgozói örömmel fogadták azt az utánpótlást is, ami  a múlt héten a szeretetszolgálat segélyszállítmányában Ceburól érkezett. 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére