“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Dél-Szudánba tart egészségügyi csoportunk

Author: Süni Date: 2014. január 12., vasárnap 09:42

Mint ismeretes, a fegyveres zavargások következtében Dél-Szudánban ezrek kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Joseph Bol Chan, a parlament felsőházának elnöke Magyarországon szerzett diplomát az 1980-as években, és jelenleg is kötődik hazánkhoz. Kérésére – Kveck Péter, a kairói magyar nagykövet közvetítésével – érkezik holnap délután Dél-Szudánba a magyar egészségügyi csoport. A két orvosból és egy segélymunkásból álló baptista csapat Dél-Szudán fővárosában, Dzsubában illetve annak környékén vesz részt a rászorulók egészságügyi ellátásában. A hatékony munkavégzéshez a segítséget, és a magyar segítők biztonságát a dél-szudáni kormány biztosítja majd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy munkatársai a segítségnyújtás mellett tízezer dollár értékű gyorssegélyt is magukkal vittek, és várhatóan a mostani csapat csak az előörse a dél-szudáni magyar baptista egészségügyi missziónak.

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére