“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Dél-Szudánba tart egészségügyi csoportunk

Author: Süni Date: 2014. január 12., vasárnap 09:42

Mint ismeretes, a fegyveres zavargások következtében Dél-Szudánban ezrek kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Joseph Bol Chan, a parlament felsőházának elnöke Magyarországon szerzett diplomát az 1980-as években, és jelenleg is kötődik hazánkhoz. Kérésére – Kveck Péter, a kairói magyar nagykövet közvetítésével – érkezik holnap délután Dél-Szudánba a magyar egészségügyi csoport. A két orvosból és egy segélymunkásból álló baptista csapat Dél-Szudán fővárosában, Dzsubában illetve annak környékén vesz részt a rászorulók egészságügyi ellátásában. A hatékony munkavégzéshez a segítséget, és a magyar segítők biztonságát a dél-szudáni kormány biztosítja majd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy munkatársai a segítségnyújtás mellett tízezer dollár értékű gyorssegélyt is magukkal vittek, és várhatóan a mostani csapat csak az előörse a dél-szudáni magyar baptista egészségügyi missziónak.

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére