“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Author: Főadmin Date: 2016. május 25., szerda 10:44

 

Tizenegy amerikai orvos, fogorvos, szájhigiéniai szakember és ápoló érkezett májusban az Egyesült Államok Észak-Karolina államából Magyarországra. A Trinity Baptist Church önkénteseit a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a kárpátaljai Beregszász-járás régi magyar falujába, Gátra, ahol előkészítették, s egy héten át segítették, támogatták munkájukat.  A rászorult ifjak és felnőttek fogorvosi, valamint orvosi vizsgálatát, kezelését végezték el a tengerentúli szakemberek magyar partnereikkel. A fiatal baptista önkéntesek a gyermekeknek is tartottak foglalkozásokat.  Ez nem az első ilyen segélyakció volt, az elmúlt évben az ugyancsak kárpátaljai Nagydobronyban és környékén már szerveztek hasonló programot az olyan szegények érdekében, akik csak nagyon ritkán részesülnek korszerű és hatékony kezelésben.   

RELATED NEWS

Akkumulátorok, más elektronikai eszközök Munkácsra és környékére

Pákozd, Munkács - Akkumulátorokat, invertereket, töltőket és feszültségszabályozókat szállított a határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat, a rakomány beszerzését a Hungary Helps Programmal való együttműködésben végeztük el.

Keresztény közösségeket segít a Baptista Szeretetszolgálat

Magyar fejlesztésű mezőgazdasági innovációval segíti a Baptista Szeretetszolgálat az üldözött, vagy humanitárius segítségre szoruló keresztény közösségeket Libanonban, Szíriában és Kenyában.

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Kedden, magyar idő szerint 19 órakor egy 22 éves fiút, majd később egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Ők voltak az elsők...

Lap tetejére