“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai egészségügyiekkel Kárpátalján

Author: Főadmin Date: 2018. május 24., csütörtök 14:51

 

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai amerikai orvosok és más egészségügyi szakemberek munkáját segítették az elmúlt napokban Kárpátalján.

A segélyszervezet ukrajnai missziós programja olyan mélyszegénységben élő romákon, közöttük nagyon sok gyermeken segít immár évek óta, akik nem, vagy csak nagyon ritkán jutnak orvosi ellátáshoz, fogorvosi kezeléshez. Az Észak-Karolinából érkezett keresztény orvosok, fogorvosok, ápolók az elmúlt napokban igyekeztek enyhíteni ezen a szükségen is, ellátták azokat, akik erre igencsak rászorultak. Tevékenységük során gyógyszereket kaptak a betegek. Az amerikai önkéntesek munkájához ebben az esztendőben is Kiss Eszter vezetésével a Baptista Szeretetszolgálat biztosította a logisztikai hátteret, amely a sokféle támogatáson túl elsősorban tolmácsolást jelentett.

Miközben az egészségügyiek a feladatukat végezték Nagydobronyban és a környező magyar ajkú településeken, a segélyszervezet egyik teherautója Ungvárra, a Drugeth Gimnáziumba könyveket és számítógépeket szállított. Az adományt Kovács Péter iskolaigazgató vette át Lecó Sándortól és beszélt munkatársainknak azokról a nehézségekről, amelyek a kárpátaljai magyar megmaradást jellemzik mostanában.     


RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére