“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 24., hétfő 12:14

 

Hat napig dolgozott Nagydobronyban, Pósaházán, Ráton és Botrágyon tizenkét amerikai, Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből érkezett ápoló, nővér és gyógyszerész: munkájukat a Baptista Szeretetszolgálat öt munkatársa és hat tolmács önkéntese segítette. A településeken a betegfelvétel és a vizsgálat után gyógyszerrel láttak el olyanokat, akik az ilyen segítségnyújtás nélkül az Ukrajnában kialakult gazdasági krízishelyzetben másként egyáltalán nem kapnának egészségügyi ellátást. Elsősorban szív-, érrendszeri, bőr- és ízületi betegségek a jellemzőek a kárpátaljai mélyszegénységben élők körében. Az amerikai szakemberek a Baptista Szeretetszolgálattal való hagyományos együttműködés jegyében naponta 120-130 gyereket, férfit és nőt, vagy idős embert láttak el: a legfiatalabb egy 3 napos baba, a legidősebb egy 87 éves férfi volt.         

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére