“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 24., hétfő 12:14

 

Hat napig dolgozott Nagydobronyban, Pósaházán, Ráton és Botrágyon tizenkét amerikai, Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből érkezett ápoló, nővér és gyógyszerész: munkájukat a Baptista Szeretetszolgálat öt munkatársa és hat tolmács önkéntese segítette. A településeken a betegfelvétel és a vizsgálat után gyógyszerrel láttak el olyanokat, akik az ilyen segítségnyújtás nélkül az Ukrajnában kialakult gazdasági krízishelyzetben másként egyáltalán nem kapnának egészségügyi ellátást. Elsősorban szív-, érrendszeri, bőr- és ízületi betegségek a jellemzőek a kárpátaljai mélyszegénységben élők körében. Az amerikai szakemberek a Baptista Szeretetszolgálattal való hagyományos együttműködés jegyében naponta 120-130 gyereket, férfit és nőt, vagy idős embert láttak el: a legfiatalabb egy 3 napos baba, a legidősebb egy 87 éves férfi volt.         

 

RELATED NEWS

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Magyar agrártechnológiai termék a humanitárius segítségnyújtás érdekében

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató képviselte.

Lap tetejére