X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A washingtoni iroda vietnami mozgássérültek gondozására készül

Author: Főadmin Date: 2016. augusztus 22., hétfő 15:31

 

A magyar Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben nyitotta meg washingtoni irodáját, s mint Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke az MTI-nek elmondta: egy vietnami partnerszervezettel közösen máris elnyerték az USAID támogatását a Vietnam déli vidékein megvalósítandó jótékonysági programhoz. Ennek keretében két magyar szakember utazik Tay Ninh tartományba, hogy ottani mozgássérült gyermekek fejlesztésével és gondozóik oktatásával foglalkozzon. A világhírű magyar Pető-módszert alkalmazó két szakember, Szenczy Katalin és Szilágyi Lilla a napokban utazik Vietnamba. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai 2006 óta számos alkalommal dolgoztak mozgássérült gyermekekkel a délkelet-ázsiai országban, s eddig több mint kilencven tanárt és gondozót képeztek ki. Emellett létrehoztak – vagy továbbfejlesztettek – tíz mozgásfejlesztő központot Hanoiban és az ország egyik északi tartományában. Ehhez – a saját forrásokon kívül – az Európai Unió és a magyar Külügyminisztérium is segítséget nyújtott.

 

  

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére