“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Author: Főadmin Date: 2021. augusztus 19., csütörtök 16:00

 

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.  

 

Néhány nappal ezelőtt súlyos földrengés rázta meg a karibi országot, amit trópusi vihar követett. Haiti instabil ország a politikai küzdelmek és a fegyveres csoportok közötti konfliktusok miatt, ez a helyzet továbbra is befolyásolja a gazdaságot és nyomorban tartja az embereket. A baptista intézményben tanuló gyerekeknek rövidesen el kell kezdeniük az iskolát, amelyhez tankönyvekre, egyenruhákra, fehérneműkre, cipőkre lenne szüksége a gyermekotthon 34 lakójának, akiknek mindennapi étkezéséről is gondoskodik az intézmény. A helyi partnerek együttműködésével a földrengés károsultjain is segíteni kívánunk, ezért a Baptista Szeretetszolgálat 4 ezer dollár gyorssegélyt már eljuttatott Haitiba, de számít a jószándékú adományozók további támogatására is, hogy a szükséges további segítséget is meg tudjuk adni a sokat szenvedett ottaniaknak.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a pénzadományokat átutalással a Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555 bankszámlaszámra várja „Haiti” közleménnyel. 

 

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére