“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Author: Főadmin Date: 2021. augusztus 19., csütörtök 16:00

 

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.  

 

Néhány nappal ezelőtt súlyos földrengés rázta meg a karibi országot, amit trópusi vihar követett. Haiti instabil ország a politikai küzdelmek és a fegyveres csoportok közötti konfliktusok miatt, ez a helyzet továbbra is befolyásolja a gazdaságot és nyomorban tartja az embereket. A baptista intézményben tanuló gyerekeknek rövidesen el kell kezdeniük az iskolát, amelyhez tankönyvekre, egyenruhákra, fehérneműkre, cipőkre lenne szüksége a gyermekotthon 34 lakójának, akiknek mindennapi étkezéséről is gondoskodik az intézmény. A helyi partnerek együttműködésével a földrengés károsultjain is segíteni kívánunk, ezért a Baptista Szeretetszolgálat 4 ezer dollár gyorssegélyt már eljuttatott Haitiba, de számít a jószándékú adományozók további támogatására is, hogy a szükséges további segítséget is meg tudjuk adni a sokat szenvedett ottaniaknak.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a pénzadományokat átutalással a Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555 bankszámlaszámra várja „Haiti” közleménnyel. 

 

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére