“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A baptisták segítenek a meggyilkolt magyar roma férfi családján

Author: Főadmin Date: 2018. június 27., szerda 15:39

 

Szernye - A Baptista Szeretetszolgálat elnöke június 27-én, szerdán Kárpátaljára utazott, meglátogatva a minapi romák elleni támadás sérültjeit. Szenczy Sándor bejelentette: szervezete nevében elítéli a történteket és az áldozat hazaszállításával, valamint a temetés költségeivel segíti az érintett roma családot. 

Június 23-án éjjel álarcos fiatalok késekkel és baseball-ütőkkel támadtak kárpátaljai magyar romák átmeneti táborára Lemberg külvárosában. A támadásban egy 24 éves férfi életét vesztette, családjából hárman, köztük felesége és 10 éves fia súlyos sérüléseket szenvedtek. A halálos áldozat és a sérültek a munkácsi járási Szernye és Barkaszó magyar ajkú községek lakosai, a család idősebb tagjai a kárpátaljai Új Élet Roma Egyház közösségéhez tartoznak. 

A Baptista Szeretetszolgálat elnöke június 27-én, szerdán Kárpátaljára utazott, meglátogatva a sérülteket. Szenczy Sándor bejelentette: szervezete nevében elítéli a történteket és az áldozat hazaszállításával, valamint a temetés költségeivel segíti az érintett roma családot. Pap Dávidot csütörtökön délután temetik Szernyén.

Az 1996-ban alapított Baptista Szeretetszolgálat működésének kezdeteitől jelen van programjaival Kárpátalján, ahol a Karitatív Tanács tagszervezeteként is hajt végre különböző projekteket. Ezeken túl a magyar megmaradást segíti iskolák támogatásával, szociális étkeztetésben vesz részt, amerikai egészségügyi csoport munkájához nyújt rendszeres logisztikai támogatást, valamint missziós tevékenységet végez elsősorban a kárpátaljai magyar ajkú romák körében.

 

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére