X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

Author: Főadmin Date: 2019. május 04., szombat 14:29

 

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Ezt a célt ukrán társadalmi szervezetek kapacitásának fejlesztésével kívánják elérni a magyar baptista szakemberek a civil menedzsment, forrásfejlesztés és marketing területén. Ha a helyi NGO-k, nem kormányzati szervezetek munkáját hatékonnyá tesszük, azzal javítjuk a közösség felé nyújtott szolgáltatásaikat. A képzésben részt vevő régiók Dnyipro és Zaporizzsja, amelyek a kelet-ukrajnai térségben zajló konfliktus által leginkább érintettek közé tartoznak, így ott van a legnagyobb szükség a helyi szervezetek által végzett humanitárius programokra.

A visegrádi négyek által nyújtott kapacitásnövelő projekt három fő összetevőből fog állni: képzés, egy budapesti tanulmányút és konzultációs mentor program. A magyar Baptista Szeretetszolgálat szakértői – Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk marketing és PR szakember – 2019 májusában Dnyipro városba indulnak, hogy háromnapos képzést tartsanak a civil PR és kommunikáció gyakorlatáról.

 

A projektet az ADRA Szlovákia, az ADRA Cseh Köztársaság, a magyar Baptista Szeretetszolgálat, a lengyel Polish Medical Mission és az Institute Republica Ukraine hajtja végre a Nemzetközi Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Külügyminisztériumának pénzügyi támogatásával.

 

www.visegradfund.org

http://www.mofa.go.kr/

www.adra.sk

www.adra.cz

www.baptistasegely.hu

www.pmm.org.pl

http://inrespublica.org.ua/en/

 

RELATED NEWS

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére