“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Támogatás a határon szolgáló katonáknak

Author: Főadmin Date: 2016. június 01., szerda 18:37

 

Az egységcsomag alapellátást kiegészítő zártcsomagolású élelmiszereket tartalmazott: energiaitalt, csokit, müzliszeletet, kekszet, C és multivitamint (a Mikszáth Gyógyszertár Alapítvány felajánlásaként), diákcsemegét, kávét és teát, snack kolbászt, antibakteriális törlőkendőt, papírzsebkendőt és palackozott ivóvizet.  Az átadás előtt a megjelent katonáknak Horváth Sándor, a program koordinátora többek között elmondta: „Bár tudjuk azt, hogy ez a támogatás csak egy csepp a tengerben, azonban annál nagyobb szeretettel állították össze a csomagokat a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A célunk a támogatások átadásán túl az, hogy egy személyes találkozó alkalmával tolmácsoljuk az emberek elismerését és tiszteletét azért a munkáért, amit a katonáink és rendőreink a határon végeznek a haza védelme érdelében.”  

A száz csomagot jelképesen tizenöt katona vette át, akiknek az átadás pillanatában láthatóan jól esett a szimbolikus ajándékon túl az, hogy gondolnak rájuk és értékelik a haza védelméért végzett szolgálatukat. Drót László ezredes, parancsnok a katonák nevében megköszönte a támogatást, méltatta a programot és a civil társadalom részéről érkező támogató üzenetet. Az esemény zárásaként csoportkép készült a parancsnoki épülettel szemben álló Bercsényi Miklós szobornál. Az átadáson ott voltak a városi televízió és a Zrínyi Média munkatársai is.

A Tisztelet a Hősöknek program keretében a látogatások és a jelképes támogatások tovább folytatódnak. A közeljövőben a Macedóniában szolgáló magyar rendőröket, majd ismét a határon szolgáló katonákat keresik fel a segélyszervezet munkatársai. 

 

Lap tetejére