“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ajándék a határon szolgálatot teljesítőknek és a katonacsaládoknak

Author: Főadmin Date: 2016. december 25., vasárnap 10:29

 

 A Baptista Szeretetszolgálat 2015 elején Tisztelet a Hősöknek elnevezéssel indított programot a katonák, a rendészeti területen dolgozók, a tűzoltók, a mentősök és a katasztrófavédők, valamint szükség esetén a hozzátartozók megsegítéséért. A program célja, hogy a civil társadalom részéről nagyobb legyen a megbecsülés, hiszen ők azok, akik – ha kell – az életük feláldozásával is megvédik az ország határait, az állampolgárokat, valamint segítséget nyújtanak, tüzet oltanak és a katasztrófahelyzetekben is segítenek. 

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgálatot teljesítő katonák Algyőn és Hódmezővásárhelyen vehették át a csomagokat. A nagy értékű felajánlást a szeretetszolgálat részéről Horváth Sándor programvezető adta át, aki elmondta: szeretnék a csomagokkal is kifejezni a civil társadalom tiszteletét és elismerését. „Nem ez volt az első, de nem is az utolsó alkalom, amikor ajándékokat hozunk a határon szolgálatot teljesítőknek”, tette hozzá.
A több száz mikuláscsomag a hagyományos édességeken felül energiaitalt és vitaminokat tartalmazott.
Az ünnep előtt osztották szét az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ közreműködésével a Baptista Szeretetszolgálat által összegyűjtött ezer cipősdoboznyi felajánlást katonacsaládoknak.

Az akció országos volt, azonban ezt az ezer dobozt a budapesti gyűjtőpontokról gyűjtöttük össze. A dobozok útja a Cipősdoboz Várból indult, a következő állomás a műveleti központ lett, ahol az ott szolgálatot teljesítők segítettek a különböző alárendelt alakulatok katonáinak – a már előzetesen leadott korosztályok szerinti megosztás alapján – szétosztani. Az ezer dobozt szinte rekordidő alatt, mindösszesen 17 nap alatt sikerült megtölteni”, mondta Horváth Sándor.

 

Lap tetejére