“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Author: Főadmin Date: 2023. december 07., csütörtök 17:42

 

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Debrecenben 2012 óta működik a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ (ORSZIK) által fenntartott Napsugár Gondozóház, amely szociális alapszolgáltatás keretében nappali ellátást biztosít fogyatékkal élő felnőttkorú személyek részére. Hajdú-Bihar Megyében élő, 16. életévüket betöltött értelmileg akadályozott és halmozottan fogyatékos személyeknek biztosít nyugodt, meghitt nappali ellátást, különböző fejlesztő, szocioterápiás foglalkozásokkal kiegészülve. A Napsugár Gondozóházban az európai esélyegyenlőségi normákhoz igazodó, társadalmi integráció iránt elkötelezett szakemberek végzik tevékenységünket.

Az ORSZIK idén januárban egy olyan beruházás megvalósításába kezdett, amely 12 férőhellyel támogatott lakhatási szolgáltatást hozott létre a Napsugár Gondozóházban az elmúlt időszakban. A projekt az Európai Unió és Magyarország kormányának támogatásával, 228 millió forint támogatási összegből valósult meg. A projekt ünnepélyes zárása december 7-én, csütörtökön történt meg. Az eseményen Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója összegezte az elvégzett munkát, majd Tóth Sándor lelkipásztor áldotta meg a házat, az ellátottakat és az intézmény dolgozóit. Az új ingatlan lakói kedves műsort adtak, majd a jelenlévők átvágták a szalagot, azzal felavatták az épületet.  

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére