“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Új elnök a Baptista Szeretetszolgálat élén

Author: Főadmin Date: 2020. június 12., péntek 11:06

 

Budapest - 2020. június 8-án ünnepélyes keretek között iktatta be a Magyarországi Baptista Egyház Dr. Szilágyi Bélát a Baptista Szeretetszolgálat elnöki szolgálatára.

A Baptista Teológiai Akadémián megtartott alkalmon az egyház és a szeretetszolgálat tisztségviselői és vezető munkatársai vettek részt. Szenczy Sándor, a szeretetszolgálat emeritus elnöke videó üzenetben kívánta Isten áldását utódjának, barátjának.

Szenczy Sándor 1996-ban az Istentől kapott küldetésébe vetett hitre alapozva, ötezer forint adományból kezdte el a szeretetszolgálat munkáját – emlékezett vissza Papp János egyházelnök nyitóbeszédében. Felvillantotta azokat a pillanatokat, ahogy Isten lépésről-lépésre megerősítette és kiterjesztette a szolgálatot. Szilágyi Béla már a kezdetektől önkéntesként, majd hamarosan vezető munkatársként kapcsolódott a szervezethez Sándor barátjaként is.

Mészáros Kornél, az egyház főtitkáraként összefoglalta azt az utat, amely az alapító elnök, Szenczy Sándor betegsége miatti visszavonuláshoz és az utód megtalálásához vezetett. Az egyház vezető szervezete, az Országos Tanács, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója márciusi ülésén határozott arról, hogy Szenczy Sándor Istentől kapott szolgálatát, az elvégzett nagyszerű küldetést örökös Elnök Emeritus tisztséggel ismeri el. Papp János és Mészáros Kornél tavasszal látogatta meg és adta át a díjat Szenczy Sándornak. A feleség, Katalin és az utód, Szilágyi Béla jelenlétében történt testvéri, baráti találkozón közös úrvacsorát vettek és együtt adtak hálát a megtett útért és imádkoztak a szolgálat folytatásáért és a következő elnök megerősítéséért.

A Baptista Szeretetszolgálat részéről először Hári Tibor, ügyvezető igazgató szólt a beiktatandó utódhoz. Mózes és Józsué példáját említette, ahogy a sínai szövetségkötő népvezér, Mózes átadta Józsuénak a vezetést. De az átadás mellett szüksége volt az utódnak erre az ismétlődő üzenetre is: Légy bátor és erős!

Gál Dávid ügyvezető igazgató szintén bibliai példán keresztül bátorította az utódot. Elizeus, Illés tanítványa azt kérte és meg is kapta Istentől, hogy ő lehessen a próféta utóda. Gál Dávid elmondta, hogy a szeretetszolgálat többi vezetőivel együtt látják, megadatott Szilágyi Bélának, hogy Istentől való utód legyen.

A következő percekben Dr. Szilágyi Bélát áldó imával iktatta be Papp János, Mészáros Kornél és Gál Dávid.

A beiktatást követően az ünnepelt, az új elnök mondott köszönetet. Mikeás próféta szavait kölcsönözte szolgálata vallomásaként: „Megmondta neked, ó, ember, hogy mi a jó, és mit kíván tőled az ÚR: csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeresd az irgalmasságot, és alázatosan járj Isteneddel.” Mikeás 6,8 Hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat Istené, Isten szolgálata és nem embereké. Így kívánja, hálásan az előd és barát szolgálatáért, a munkatársakkal együtt, Isten vezetését követni a szeretetszolgálat élén.

Szenczy Sándor elnök emeritus videó üzenetben szólt barátjához, utódához. Visszaemlékezett a közös szolgálatra és kérte az új elnököt, hogy legyen erős és bátor. Mindig az Úrral legyen, mert nélküle nem lehet Isten művét véghezvinni.

Az ünnepséget Dr. Almási Tibor, a Baptista Teológiai Akadémia rektorának imádsága zárta. A résztvevők gratuláltak a tisztségébe beiktatott Dr. Szilágyi Bélának.
A Mindenható Isten áldása kísérje a Baptista Szeretetszolgálat sokirányú munkásságát az új elnökkel is.

 

Fotó: Antal Saci 


RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére