“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tüzelőhöz segítettük azokat, akik ennek nagyon nagy hasznát veszik

Author: Főadmin Date: 2020. december 16., szerda 14:48

 

Budapest – Több mint hétmillió forint értékű, korábban lefoglalt raklapot sikerült tüzelő formájában eljuttatnia a rászorulókhoz a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatóságának.  


Egy budapesti székhelyű cég a telephelyén a jogosult engedélye nélkül raklapokat javított, melyekre a nemzetközi védjegyoltalom alatt álló EUR és a közösségi védjegyoltalom alatt álló UIC jelzést helyezett el. A raklapok javítására a cégnek nem volt engedélye, a besütő eszközök eltértek a valódi védjegytől, ezért a NAV a 7206 EUR és UIC márkajelzéssel ellátott raklapot, valamint 750 tőkefát iparjogvédelmi jogok megsértése miatt lefoglalta, majd a bíróság elkobozta azokat és a megsemmisítésüket rendelte el. A NAV a raklapokat átadta a Karitatív Tanácson keresztül a Baptista Szeretetszolgálatnak, a segélyszervezet elvégezte a „márkátlanítást”, majd az adományozási igazgatóság három különböző település rászorulóihoz szállította el, akik az elmúlt napokban így jutottak tüzelőhöz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszaújvárosban, a Bács-Kiskun megyei Miskén és a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A felhasznált raklapok értéke 7 millió 281 ezer forint volt.     

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére