“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tizedik éve egyfolytában bajnok a baptista robotika csapata!

Author: Főadmin Date: 2021. május 07., péntek 15:59

 

Törökszentmiklós, Kisújszállás - Az idei a 10. egymást követő év, amikor a Baptista Szeretetszolgálat csapata a robotika területén országos bajnoki címet szerez! Kiemelkedő tehetségeink az elmúlt évtizedben összesen 137 dobogós helyezést értek el világ és Európa-bajnokságokon, valamint országos robotika versenyeken.

 

 

Idén, április 14-től 22-ig terjedő időszakban rendezték meg hazánk egyik nagy hagyománnyal rendelkező, jellegét tekintve egyedülálló robotprogramozó csapatversenyét, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának legfiatalabb, 11-12 éves tehetségei két kategóriában vettek részt.

A kihívás eltért a megszokott hazai és nemzetközi robotika versenyektől. A konstrukciók tervezése, építése nem kapott szerepet, a hangsúly kizárólag a programozáson volt. A versenyzők a robotmozgások mellet többségében matematikai és logikai, koordinátageometriai és kijelző grafikai, fájlkezelési feladatok programozásában mérték össze tudásukat, felkészültségüket. Az alkalmazott robot konstrukciók rögzítettek, minden csapat számára egységesek voltak.

A COVID járványügyi helyzetben, a hagyományosan jelenléti verseny online formában került megrendezésre. A tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában a csapattagok felkészülése, együttműködése is online keretek között valósult meg. A Baptista Szeretetszolgálat, iskolák, szülők támogatásával, együttműködésével a robotprogramozásban tehetséges és motivált gyerekek az eredményes felkészülési időszak után kiemelkedő sikereket értek el a versenyen.

Az elektronikusan beküldött megoldásokat a zsűri az előírt konstrukcióval megegyező roboton tesztelte, melyről videó felvételt is kaptak a csapatok. A programok működésének értékelése során mindkét kategóriában hiba nélkül, maximális pontszámot elérve teljesítettek versenyzőink. Az értékelés további része a szakmai zsűri által a forráskódokra adott, és a legalább 50 százalékos megoldások tekintetében a programok rövidsége szerint kapható plusz pontokból állt.

Az összesített pontszámok alapján I. kategóriában (5. évfolyam) Sensor csapatunk I. helyezést, II. kategóriában (6. évfolyam) Lightning csapatunk III. helyezést ért el.

Programozó versenyzők, és iskoláik:

Fazekas Kristóf (5. évf.), Tuka Ákos (5. évf.), Szilágyi Jázmin (6. évf.)
Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós.

Szél Nikolett (5. évf.)
Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézménye, Kisújszállás.

A versenyzők felkészítője: Abán Csaba, Baptista Pedagógiai Intézet.

 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére