“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Találkozott a "Támogatott lakhatás" munkacsoport

Author: Főadmin Date: 2015. október 08., csütörtök 11:02

Találkozott a Támogatott lakhatás munkacsoport

Gyulán a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió támogatott lakhatással működő lakóotthonában találkozott az elmúlt héten a a TÁMOP - 5.4.12-14/2015-0004 számú "Baptista szolgáltatók módszertani fejlesztése" projektben dolgozó "Támogatott lakhatás munkacsoport". A BÉTESZ  június óta működő gyulai intézményének megtekintése mellett az új típusú szolgálat működésének legfontosabb szakmai kérdéseiről egyeztettek a találkozó résztvevői. Az gyulai intézmény megtekintését követően Fáskerti Gyula intézményvezető mutatta be az otthonban folyó szakmai munkát. Szabó Andrea, a debreceni Új Esély Háza támogatott lakhatás munkatársa a náluk folyó szakmai munkáról beszélt. Az Új Esély Házában a lakhatás mentális segítségnyújtással van megtámogatva. Ők "tiszta ház"-ként működve elsősorban leállt szenvedélybetegek ellátására szakosodtak. A munkacsoport tagjai több baptista fenntartású hasonló tevékenységet végző intézményből érkeztek, így a BSZ budapesti Utcafrontjától, a Kiskőrösi Baptista Szeretetház szociális tevékenységet végző munkacsoportjából, A BSZ EJSZ miskolci női lakóotthonából, a BSZ EJSZ debreceni boldogkerti lakóotthonából és a BÉTESZ gyulai és debreceni intézményeiből. A munkacsoport egy támogatott lakhatásos módszertani útmutató összeállításán is dolgozik, mely a napokban készül el. 


[letoltes:/adat/kep/IMG_3530.JPG|IMG_3530.JPG|580.14 KB|JPG]

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére