“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sok-sok csomagnyi segítség került a legjobban nélkülözők asztalára

Author: Főadmin Date: 2020. október 15., csütörtök 14:36

 

Nagykanizsa – Tartós élelmiszert és ruhaneműt osztott a nagykanizsai rászorultaknak október 15-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat és partnerszervezete a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való együttműködésnek köszönhetően.

Az élelmiszercsomagokat a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége készítette össze abból a szállítmányból, amit szerdán a Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatósága juttatott el Nagykanizsára. A Zrínyi utcai helyiségben ruhaneműt is kaphattak azok, akiknek arra szükségük volt. Az osztás megkezdése előtt előbb Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, majd Nagy József György, a roma szervezet elnöke szólt az eseményen megjelent újságírókhoz, illetve a segélyosztásra érkezett rászorultakhoz. Mindhárman hangsúlyozták a segítségnyújtás, a nehéz helyzetbe került emberekről való gondoskodás, illetve az ennek érdekében való összefogás fontosságát a koronavírus-járvány második hullámának idején. Aznap mintegy háromszáz családon tudott segíteni a segélyszervezet, amelynek hagyományosan jó az együttműködése a nagykanizsai önkormányzattal és a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségével. Az osztás során külön figyelni kellett a biztonsági szabályok maradéktalan betartására, amely minden résztvevő közös érdeke volt.


RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére