“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sikeresen zárult a Cipősdoboz Akció

Author: Süni Date: 2014. január 03., péntek 10:10

Ezzel az idei adományok mértéke 25%-al nőtt a tavalyihoz képest – az ajándék összértéke 120 millió forint, emellett pedig tízmillió forintnyi támogatás érkezett a 1355-ös telefonos cipősdoboz adományvonalra is. A Shopline közreműködésével ezer online vásárlású cipősdoboz ajándékot adományoztak. Az akció záróeseményére december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában került sor tízezer ember előtt.

Az idén jubileumi, vagyis tizedik alkalommal megszervezett akcióhoz számtalan iskola, cég, baráti közösség és magánember csatlakozott, így sok hazai nagycsaládban, szegény sorsú közösségek köreiben és Böjte Csaba erdélyi gyerekotthonaiban is örülhettek a karácsonyi ajándékoknak.

Sok látogatót fogadott a Deák téren felállított Cipősdoboz Vár, ahol személyesen a Doboztündér vette át az ajándékot. Itt működött Magyarország legkisebb temploma, a Kétszemélyes Katedrális is, ahol személyre szóló karácsonyi üzenetet kaphattak a látogatók lelkészektől és közéleti személyiségektől.

Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke elmondta: idén az emberek szívesen, sokat és jó minőségben dobozoltak, ugyanakkor nőtt az igény is az ajándékok iránt a rászorulók körében. A Baptista Szeretetszolgálat az adományozóknak köszönhetően idén karácsonykor negyvenötezer rászorulón tudott segíteni, összesen százötven millió forint értékben.

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére