“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sikeresen zárult a Cipősdoboz Akció

Author: Süni Date: 2014. január 03., péntek 10:10

Ezzel az idei adományok mértéke 25%-al nőtt a tavalyihoz képest – az ajándék összértéke 120 millió forint, emellett pedig tízmillió forintnyi támogatás érkezett a 1355-ös telefonos cipősdoboz adományvonalra is. A Shopline közreműködésével ezer online vásárlású cipősdoboz ajándékot adományoztak. Az akció záróeseményére december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában került sor tízezer ember előtt.

Az idén jubileumi, vagyis tizedik alkalommal megszervezett akcióhoz számtalan iskola, cég, baráti közösség és magánember csatlakozott, így sok hazai nagycsaládban, szegény sorsú közösségek köreiben és Böjte Csaba erdélyi gyerekotthonaiban is örülhettek a karácsonyi ajándékoknak.

Sok látogatót fogadott a Deák téren felállított Cipősdoboz Vár, ahol személyesen a Doboztündér vette át az ajándékot. Itt működött Magyarország legkisebb temploma, a Kétszemélyes Katedrális is, ahol személyre szóló karácsonyi üzenetet kaphattak a látogatók lelkészektől és közéleti személyiségektől.

Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke elmondta: idén az emberek szívesen, sokat és jó minőségben dobozoltak, ugyanakkor nőtt az igény is az ajándékok iránt a rászorulók körében. A Baptista Szeretetszolgálat az adományozóknak köszönhetően idén karácsonykor negyvenötezer rászorulón tudott segíteni, összesen százötven millió forint értékben.

RELATED NEWS

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére