“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Roma pásztorokat képeznek az amerikai előadók

Author: Főadmin Date: 2017. február 01., szerda 13:05

 

Amerikai baptista lelkipásztorok érkeztek Észak-Karolinából hazánkba azzal a céllal, hogy egy héten át tanítsák azt a huszonkét leendő és már gyakorló roma pásztort, akik kárpátaljai településekről, Kiskőrösről, Vásárosnaményből, Hajdúhadházról és más helyszínekről érkeztek Balatonföldvárra, a Magyarországi Baptista Egyház üdülőjébe. A hallgatók hétfőtől péntekig az Ószövetség és a Bibliamagyarázat tantárgyakból készültek fel ahhoz, hogy a jövőben jól, illetve a korábbinál is jobban végezhessék keresztény gyülekezetükben a missziós munkát. Az amerikai vendégtanárok egyébként hazájukban is rendszeres előadói a hasonló szemináriumoknak. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak segítségével szervezik meg minden évben a három szemesztert, három év alatt összesen kilencet a diplomaosztóig.        

 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére