“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Program a déli határszakasz tranzit zónáiban

Author: Főadmin Date: 2017. július 12., szerda 11:39

 

Röszke, Tompa – Hazánk déli határain dolgozik az elkövetkezendő hónapokban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársakból és önkéntesekből összeállított csoportja, hogy eleget tegyen annak a felkérésnek, amit nemrégiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézett a Karitatív Tanács segélyszervezetei felé.  


A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal biztosítja a déli határszakaszon, a Röszkén és Tompán kialakított tranzit zónákban az elhelyezési és ellátási körülményeket. A Karitatív Tanács tagszervezeteivel – közöttük a Baptista Szeretetszolgálattal –, valamint más civil és egyházi szervezetekkel folyamatosan együttműködnek annak érdekében, hogy az állami feladatokon túl kiegészítő segítségnyújtás keretében további tevékenységeket, például gyermekfoglalkozásokat, tolmácsokat és interkulturális közvetítőket biztosítsanak.

Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője koordinálja azt a tevékenységet, amelynek során – az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére – a szervezet munkatársai és önkéntesei a többi segélyszervezettel való egyeztetést követően a Baptista Szeretetszolgálat számára meghatározott napokon, egyelőre október végéig dolgoznak a tranzit zónákban, ahol elsősorban családok, gyerekek várják azt, hogy a magyar hatóságok döntsenek jövőjükről és elbírálják kérelmüket. Eközben a Baptista Integrációs Központban tovább folytatódik a befogadott menekültek segítése; Irakban pedig a segélyszervezet orvosi segítségnyújtás lehetőségét tervezi.
 
 
 
 
 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére