“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Piaci sátrakban is megmutatja magát a segélyszervezet

Author: Főadmin Date: 2018. április 19., csütörtök 08:12

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat és az Expodom együttműködésével országszerte még többen ismerhetik meg a segélyszervezet magyarországi és nemzetközi tevékenységét.

 

A Baptista Szeretetszolgálat szociális intézményeinek hálózata a különböző szolgáltatási formákban naponta több mint 18 ezer rászorultról gondoskodik. Családsegítést, időskorúak gondozását, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítését, gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi tevékenységet, intézmények fenntartását végzi. A nemzetközi osztály partnereivel egyebek mellett az európai polgárok önkéntes munkáját segíti a segélyezésben. A kollégák a Külügyminisztériummal együttműködve külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat hoznak haza, de az emberkereskedelem elleni küzdelem kapcsán is folytatódik a magyar áldozatok ellátása.

 

A segélyszervezet 11 megyében, 32 településen, 41 oktatási intézmény fenntartója volt a 2016-2017-es tanítási évben 14 ezer 571 fiatallal foglalkozva.

 

A tél mindig kihívást jelent: a Baptista Szeretetszolgálat azért, hogy minél nagyobb számban tudjon segíteni a fedél nélkül élőkön, mára a főváros egyik legnagyobb hajléktalan-ellátó rendszerét működteti. De a szegényeket más formában is kell segíteni: tavaly 14. alkalommal hirdettük meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek során több mint 48 ezer cipősdoboz ajándékot kaptak a gyűjtőpontok a magyarországi adományozóktól, ezeket osztottuk ki országszerte és Erdélyben.

 

A HUBA-Rescue24 Nemzetközi Tűzoltó és Kutató-Mentő Csoport folyamatosan készültségben van, hogy ha kell, bajba jutott személyeket mentsen.

 

Mindezen tevékenységek csak részei annak a nagy egésznek, amely a több mint 20 esztendős Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét alkotják. Ezekről a szociális szolgáltatásokról, helytállásokról, a szervezet nyújtotta segítségről és az együttműködési lehetőségekről olyan piaci sátrak alkalmazásával igyekszünk tájékoztatni a nyilvánosságot, a sajtót és a közvéleményt, amelyek számos alkarommal és körülmények között felhasználhatóak.E törekvésünkben a sátrakat önzetlenül adományozó, gyorsan összecsukható party sátrak forgalmazó cég, az Expodom (www.expodom.hu) van a segítségünkre.A Baptista Szeretetszolgálat ezúton köszönni meg az Expodom nagylelkű segítségét.

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére