“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést kapott a pécsi Szeretetotthon

Author: Főadmin Date: 2020. november 18., szerda 10:36

 

Pécs – A Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona a Porsche Hungária kampányának és a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való közreműködésnek köszönhetően egy magyar gyártmányú ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést, valamint a működtetéséhez szükséges hatóanyagot kapott.

 

A november 17-én, kedden megrendezett pécsi átadáson az eszközt Liszácz Mihály vezérigazgatótól és Bárics János értékesítési vezetőtől Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója és Gyurkó Anikó intézményvezető vette át. Az ózongenerátorral nagyobb légterű helyiségekben is hatékonyabban végezhető el a fertőtlenítés. 

A Porsche Hungária április 29-én kezdett egyhónapos kampányában minden, a Volkswagen szervízhálózatukba javításra érkezett autó után 1000 forintot ajánlottak fel. A kampány során 6 924 ezer forint gyűlt össze, amit a cég 10 millió forintra egészített ki. Ezt az összeget a cég 20 ózongenerátor és a működtetéséhez szükséges hatóanyag vásárlására fordította. A vállalat közleményében azt írja, fontosnak érezték a legveszélyeztetettebb korosztály, az idős emberek, különösen is a bentlakásos intézményekben élők védelmét. A magyar gyártmányú készülékből minden megyeszékhelyen működő bentlakásos idősotthonba került egy-egy, valamint két budapesti intézménybe is került egy-egy. A Mobilsept Kft. által gyártott professzionális eszköz az ózongenerátoros fertőtlenítésen túl egy speciális védőréteget is juttat a felületekre, ezzel nagy mértékben megnövelve a fertőtlenítés hatásainak hosszú távú fenntartását.

A 20 készülékből egyébként három került a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott szociális intézménybe. 


 

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére