“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nemzetközi robot verseny Bécsben: a legjobbak között a nyírbogdányiak

Author: Főadmin Date: 2015. április 16., csütörtök 11:19

Április második hétvégéjén rendezték meg a RobotChallange elnevezésű nemzetközi versenyt az osztrák fővárosban, ahol különböző országok robotjai mérték össze tudásukat. A robotok vasból, műanyagból vagy lego-ból, különböző specialitással épültek: bemutattak rescue, szumo és vonalkövető robotfajtákat és még repülő robotokat is. A baptista fenntartású Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai öt robottal indultak a lego szumo versenyen.  A robotokat Papcsák Nóri, Jakab Ágnes és Poór Fanni, a nyírbogdányi iskola 8. osztályos diákjai építették és programozták. Ők Abán Csaba tanár úr vezetésével már számos versenyen kiválóan szerepeltek. A bécsi nemzetközi megmérettetésen ötven ország hetvenkét robotja közül a lányok három robottal is a legjobb tizenhat közé kerültek. Az utánpótlás  csapat tagja volt Poór Lili, Abán Csaba, Léka Patrícia és Földesi Szabina is. 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére