“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nem kell félned!

Author: Főadmin Date: 2016. március 24., csütörtök 10:38

 

Hiába próbálja bevonni mindennapjainkat a kegyetlenségről és pusztulásról szóló hírek máza, hiába fogja marokra szívünket az emberi bűnök megtapasztalása, hiába érezzük a közönyt, a csalódást és a belenyugvást kába fáradtságként a tagjainkban. Létezik ennél több is, jobb is. 

Nem kell félnünk.

Mindaz, ami ma még borzalom, fájdalom, hiány vagy szükség, egy nap kiteljesedett életté válhat. Ahogy a természetben is, ha eljön az idő, a metamorfózis megtörténik, s mindaz, ami csupán egy földhözragadt csúszómászó volt, újjászülethet a tavaszi virágok közt repkedő lepkeként. A csúnya, ellenszenves, szépre fogékony érzékeinknek visszataszító hernyó ugyanaz, mint a pillangó, amely gyönyörködtet. Kell a rútság, hogy a szépet értékeljük. Kell a fájdalom a megkönnyebbüléshez, kell a bánat, hogy örülni tudjunk. Kell a bűn, hogy igazán megtisztuljunk. Kell a keserű az édeshez, a halál az élethez, kell a tegnap a holnaphoz, gyengeségünk az erőhöz, kell a kereszt a feltámadáshoz.

Nem kell félnünk.

Jézusban az Isten Emberré lett. Emberként élt, járt-kelt, szeretett, gyógyított, emberként örült és szenvedett, hordozta a szégyent és gyalázatot, viselte a kereszt fájdalmát és a halált. De Isten is volt, s mivel bűntelen volt, a halál őt nem tarthatta fogva. Húsvét reggel feltámadt, és ma is él. Ezért szólhatunk hozzá, ezért tud segíteni, meggyógyítani és megváltani lelkünket.

Nem kell félnünk.

Jézus most is él. Feltámadásával megmutatta, hogy a halál nem a vége a történetnek. A halál után az élet folytatódik, egy másik minőségben. Milyenben? Ez itt dől el még, ebben az életben.  

A Biblia azt mondja: „Higgy az Úr Jézusban és üdvözülsz." (Ap.Csel. 16:31.) Ez életed legfontosabb döntése, mert egy örökkévalóságon át hordozod a következményeit. Hiszem, hogy ez az Élet a földi sorsodat is megváltoztatja. Az Élet – az a mennyei –  képes győzni a halál felett a te életedben is! Jézus Krisztus azt mondta: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él." (János 11:25.) Életünk egyik legfontosabb döntése, hogy mit teszünk a halál utáni életünkért. Hogy kiben bízunk, miben hiszünk. Én Jézust ajánlom, aki megmutatta, hogy hatalmasabb a halálnál is.

És akkor nem kell félned még akkor sem, ha úgy érzed, lelked csupán egy bábjába zárt hernyó, tele bűntudattal és kétségbeeséssel, tele váddal és bosszúvággyal, tele fájdalommal és ürességgel. Mert ha Jézust az életedbe hívod az átalakulás megtörténik, és az új élet gyümölcsei képesek felemelni a mindennapok nehézségei közül. Ha hiszel a rettegés elenyészik, akár a hullám a víz tükrén, amit megérint a pillangó szárnya.  

Nincs miért félned.

 

 

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke

 

 

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére