“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Museo Mundial: programok kicsiknek és nagyoknak

Author: Főadmin Date: 2015. május 13., szerda 10:20

A Baptista Szeretetszolgálat, mint résztvevő – együttműködésben a Budapest Történeti Múzeummal és a Magyar Vasúttörténeti Parkkal – a Museo Mundial elnevezésű program segítségével kívánja megismertetni az ENSZ tagállamai által 2000-ben elfogadott millenniumi fejlesztési célokat a múzeumok látogatóival. Ilyen cél a súlyos szegénység enyhítése, a környezet fenntarthatóságának biztosítása, a gyermekhalandóság csökkentése, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, a tanuláshoz való jog megteremtése. A részletekről Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi program-koordinátora, az egyik szervező számolt be.

Május 17-én, vasárnap 10 és 17 óra között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a játékos foglalkozások résztvevői, az érdeklődő családok több más mellett arra a kérdésre kereshetik együtt a választ: hogyan őrizzük meg a Földet Budapesten a jövő generációi számára?

Május 19-én, 21-én és 22-én Mit tehetsz egy fenntarthatóbb világért? címmel múzeum-pedagógiai foglalkozások lesznek a Budapest Történeti Múzeumban középiskolásoknak.

Május 19-én, kedden 17 órától a Budapest Történeti Múzeum Vármúzeumában (Budavári Palota, E-épület) Afganisztánból Budapestre, avagy migráció női szemmel címmel hallgathatnak meg egy érdekes beszélgetést az érdeklődők, miközben tárlatvezetés lesz a Museo Mundial állomásainak érintésével.

Május 22-én, pénteken 14 óra 30-tól a Magyar Vasúttörténeti Parkban kezdődő program címe: Iskola feketén-fehéren, afrikai és európai iskolák összehasonlítása. Aznap szó lesz a fenntartható közlekedésről, a globális felmelegedés hatásairól és megelőzésének lehetőségeiről is, miközben tárlatvezetéssel mutatják be a Museo Mundial állomásait a parkban is.

Június 14-én, vasárnap Közlekedésbiztonsági-napot rendeznek a gyerekeknek a Magyar Vasúttörténeti Parkban.  

Azok a 16 évesnél idősebbek, akik kedvet éreznek magukban egy kis kerékpározáshoz, a Magyar Kerékpárosklub közreműködésével május 22-én, pénteken 14 órától biciklitúrán vehetnek részt a Budapest Történeti Múzeum és a Magyar Vasúttörténeti Park között: a jelentkezéseket a kapcsolat@mail.btm.hu elektronikus címen várják. (A tervek szerint az érdeklődők 14 órakor találkoznak a palotaliftnél, ahol a kerékpárok leköthetőek, majd 14 óra 50-ig meglátogatják a Museo Mundial állomásait a BTM Vármúzeumában, majd 14 óra 55-kor indulnak tovább a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol ugyancsak láthatják az állomásokat.)

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére